У Херсоні починає діяти «Нова українська школа»

6 лет назад 0

В суботу, у Херсоні за підтримки центру політичних студій та аналітики «Ейдос» відбувся семінар, який присвячений освітній реформі. Мова йде про так звану "Нову українську школу". Термін же впровадження реформи — 12 років. Вже цьогорічні першачки підуть до "Нової української школи". Слідом за всією країною до реформування освітньої галузі приєдналась Херсонська область. На семінарі, зокрема шла мова про впровадження реформи у ОТГ.

"Реформування дало змогу відкрити на базі нашої школи Христівську філію, яка налічує 96 учнів, а навчання проводиться до восьмого класу. Також ми отримали змогу запровадити власний бюджет, аби власноруч розпоряджатися коштами, які надходять до нашої школи. На мою думку, головним здобутком є відкриття двох класів в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами, так звані класи інклюзивної освіти", — говорить представник Чаплинського районного ОТГ Світлана Вишневецька.

Вона також додала, що стосовно фінансування територіальна громада виділяє недостатню кількість коштів. Всього 500 тис грн із загальним шкільним бюджетом у 9 млн грн.

У свою чергу експерт з питань «Нової української школи» Вікторія Топол зазначила, що реформа дасть змогу відійти від застарілих методів освіти та виховати нове покоління українців.

Антон Костюк