У Херсоні працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства подарували діткам солодощі

4 года назад 0

У Херсоні працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства стали добрими чарівниками для дітей, у родинах яких були факти насильства. Поліцейські відвідали кілька таких сімей з дітьми, яким раніше була надана допомога та убезпечено від домашніх кривдників. Малечі інспектори дарували солодощі, з матерями спілкувалися та консультували їх щодо подальших дій та можливості отримання юридичної і психологічної допомоги. Також поліцейські перевірили, як домашні кривдники виконують термінові заборонні приписи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

— Окрім реагування на всі випадки домашнього насильства, ми проводимо широку інформаційну роботу у навчальних закладах і пояснюємо учням, що домашнє насильство – це злочин, який не можна замовчувати. Жінки і діти мають знати, що вони захищені, що поліція завжди поряд і допоможе, — розповів координатор поліцейської мобільної групи Віталій Сайфутдінов.

Також у період свят під час виїздів на виклики про домашнє насильство поліцейські будуть вручати дітям у таких сім’ях солодкі подарунки, щоб заспокоїти їх та відволікти від ситуації в родині.