У Херсоні за колабораціонізм судитимуть ексзаступника начальника виправної колонії

9 месяцев назад 0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника державної установи «Північна виправна колонія № 90» за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, він обійняв посаду «заместителя начальника» в підпорядкованому окупаційній адміністрації рф незаконно створеному органі – «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области», що входив до складу «Федеральной службы исполнения наказаний». 

На псевдопосаді обвинувачений виконував рішення окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації державою-агресором Херсонщини.

Правоохоронці викрили чоловіка в Херсоні під час проведення стабілізаційних заходів.

Як зазначають у дописі, наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Повідомлено про підозру в колабораціонізмі двом мешканцям Херсонщини. У вересні 2022 року вони брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території.

Судитимуть колишнього заступника керівника одного з управлінь Білозерської селищної ради за фактом колабораційної діяльності. Йому загрожує увʼязнення від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.