У Херсоні затримали пособника РФ: очолив юридичний відділ окупаційної пошти та передав майно Укрпошти

9 месяцев назад 0

У Херсоні Служба безпеки України затримала пособника росіян. Ним виявився місцевий житель, який у період окупації обласного центру погодився очолити юридичний відділ “Державного унітарного підприємства «Пошта Херсон»” РФ.

Про це повідомили на Telegram-каналі відомства.

За даними слідства, на цій «посаді» він виконував завдання окупаційного голови Сальдо щодо «русифікації» місцевої дирекції АТ «Укрпошта». 

Зокрема, фігурант розробив «документацію» для незаконної передачі російським загарбникам матеріальної бази Херсонської дирекції АТ «Укрпошта». Також він допомагав підключати окупаційні органи РФ до місцевої системи поштового зв’язку. 

“Наразі він під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюремного ув’язнення”, – йдеться в дописі.

Російським військовим Віктору Бедрику та Олександру Чичкану оголосили підозри в жорстокому поводженні з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан затримали щонайменше 11 людей у підвалі апеляційного суду.

СБУ затримали та повідомили про підозру в колабораціонізмі чоловікові, який став молодшим інспектором слідчого ізолятора №1 управління служби виконання покарань по Херсонській області. Йому загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна.