У Херсонському ЦНАПі не до громадян

7 лет назад 0

Народний депутат України від Херсонщини Олександр Співаковський обурений якістю надання адмінпослуг у рідному Херсоні.

Інцидент трапився у Центрі надання адмінпослуг (ЦНАПі), про це народному обранцю повідомили жителі міста, мовляв, їх документи довгий час тримали і зрештою відмовили у наданні послуг, мотивуючи це тим, що не можуть зчитати дані з диску. Тож, Олександр Співаковський вирішив особисто навідатись до ЦНАПу за роз’ясненнями такої поведінки держслужбовців.

“Щоб з’ясувати причини виникнення проблеми і захистити права громадян, відвідав Центр надання адмінпослуг. Хотів поговорити з керівником. Але о 10 годині 47 хвилин начальника відділу адміністративних послуг на роботі не було. Хоча на табличці міститься інформація про години прийому. Через кілька хвилин начальник відділу нарешті з’явилася на робочому місці. На моє прохання пояснити, чому власне мешканці міста не отримали послугу, за якою звернулися до ЦНАПу, чиновниця у відповідь знайшла безліч підстав та причин. Проте їй так і не вдалося знайти бодай якесь притомне пояснення того, що саме завадило її підлеглим зателефонувати громадянам і попросити надати новий диск. До речі, тут проглядаються певні корупційні ризики, адже громадяни отримали відмову через суто формальну причину.

Хотів би нагадати, що мета створення ЦНАПів – це уникнення корупційних ризиків, спрощення процедур отримання адміністративних послуг та підвищення рівня задоволеності замовників якістю наданих адміністративних послуг. На превеликий жаль, Херсонський ЦНАП із цим взагалі не справляється. І саме через подібні випадки, через чиновницьку бюрократію і байдужість, у людей, цілком зрозуміло, росте невдоволення владою в цілому.

Тому буду звертатися до Національної поліції, Прокуратури та Прем’єр-міністра України з вимогою розібратись у цій ситуації та усунути неприпустиме ставлення працівників ЦНАПу до потреб мешканців міста”, — повідомляє народний депутат.

У свою чергу депутат міської ради Олена Мазур запропонувала звернутись для початку до міського голови, який, можливо, не знає, як працюють його підлеглі.