У колабораціонізмі підозрюється окупаційна начальниця відділу освіти Генічеського району

5 месяцев назад 0

Служба безпеки України 22 листопада повідомила про підозру в колабораціонізмі 49-річній Людмилі Ковтун, яка обійняла окупаційну посаду начальниці відділу освіти незаконного Генічеського муніципального округу.

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Як ідеться, у період із червня 2022 року по листопад 2023 року Людмила Ковтун як начальниця відділу освіти виконувала незаконні накази та розпорядження “Генічеської військово-цивільної адміністрації Херсонської області” та “міністерства освіти та науки Херсонської області”.

Вона також затвердила “плани роботи відділу по роботі з освітніми установами Генічеського муніципального округу на 2023 рік”, якими планувала заходи відповідно до стандартів РФ.

Це такі заходи, як: “Флешмоб та майстер-класи, присвячені Дню Росії”, “Підготовка та контроль поїздки дітей до Москви”, “Участь у регіональному етапі професійного конкурсу “Вихованець року в Росії”, “Всеросійська акція «Стоп ВІЛ СНІД”.

До повномасштабного вторгнення Росії жінка працювала економістом у Генічеському відділку освіти.

Людмилі Ковтун може загрожувати ув’язнення до 10 років із конфіскацією майна. 

Нагадаємо, СБУ 22 листопада повідомила про підозру за колабораціонізм та виправдовування окупації частини України 47-річній Юлії Сипко. Вона була ведучою на пропагандистському медіа ТРК «Таврія» і стала депутаткою в незаконній херсонській обласній думі.