У комунальних закладах обласної ради перевірять дотримання норм та правил пожежної та техногенної безпеки

6 лет назад 0

Безпека наших людей є пріоритетним, адже люди – найбільша і головна цінність. Це принципова позиція голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

Зважаючи на це, він ініціював створення тимчасової робочої групи для обстеження об’єктів комунальної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Херсонської області щодо вивчення дотримання норм та правил пожежної та техногенної безпеки.

«Ми дбаємо про життя і здоров’я наших людей. Адже, дбаючи про їх безпеку, ми дбаємо про майбутнє нашої держави» , – відзначив Владислав Мангер.

До 1 травня 2018 року члени робочої групи зобов’язані провести обстеження протипожежного стану, дотримання нормативно-правових актів пожежної та техногенної безпеки на об’єктах комунальної власності.

А також визначити рівень підготовки персоналу до надзвичайних ситуацій, провести тренувальні навчання під час виникнення пожеж, перевірити утримання евакуаційних шляхів і виходів у належному стані, щоб унеможливити нещасні випадки та затримку під час евакуації людей у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Також до завдань робочої групи входить навчання та перевірка знань керівників та персоналу з питань пожежної безпеки та евакуації людей з їх закладів та установ.

Кінцева мета робочої групи – запобігти пожежам, забезпечити безпеку людей, знизити можливі майнові втрати, зменшити негативні екологічні наслідки у разі їх виникнення, створити умови для успішного гасіння пожеж тощо.