У морській піхоті ЗСУ заявили, що вони провели “серію успішних дій” на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку. Їм вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

Про це повідомили на сторінці Морської піхоти у фейсбуці.

Зазначається, що в результаті боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці. 

У дописі інформують, що з початку таких дій на лівобережжі російські війська втратили 1 тисячу 216 вбитими та 2 тисячі 217 пораненими. 

Також армія РФ втратила 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів із боєприпасами, як польових, так і стаціонарних, ідеться в дописі.

Окрім того, зведений підрозділ РЕБ морської піхоти нейтралізував 135 FPV-дронів та п’ять БПЛА оперативно-тактичного рівня, інформують на сторінці Морської піхоти.

Раніше генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко сказав, що українська армія просувається на лівий берег Дніпра. Він заявив, що звільнення Кінбурнської коси в планах наступальних дій.

В Офісі Президента України теж підтвердили, що ЗСУ захопили плацдарм на лівобережжі Херсонщини. До того ж окупаційний голова Херсонщини Сальдо визнав, що ЗСУ закріпилися на лівобережжі Херсонщини.