У НПП «Нижньодніпровський» проведено нараду з представниками мисливських організацій Херсонщини

6 лет назад 0

16 серпня адміністрацію НПП «Нижньодніпровський» було проведено термінову нараду служби держохорони Парку з представниками мисливських організацій Херсонщини. Було запрошено представників громадськості та керівників районних осередків Українського товариства мисливців і рибалок.

Ще раз під підпис було ознайомлено присутніх про відповідальність за ведення мисливського господарства та полювання на території природно-заповідного фонду України, зокрема на островах і плавневих системах Нижнього Дніпра, що входять до складу Нацпарку.

Одним з найважливіших питань стало знайомство з Потоколом Державної протиепізоотичної комісії при Херсонській ОДА щодо нового спалаху африканської чуми свиней в Олешківському районі. Протокол зобов’язує користувачів мисливських угідь і землекористувачів провести відповідні заходи по обстеженню територій.

Начальником служби держохорони НПП «Нижньодніпровський» було видано відповідне розпорядження щодо проведення епізоотичне обстеження територій Нацпарку, де за результатами таксації обліковується дикий кабан, на наявність хворих та(або) загиблих диких свиней. Адміністрацією вжито необхідні заходи для виконання вищезазначеного Протоколу.