У Великокопанівській громаді намагаються боротися із завищенням цін на продукти

2 года назад 0

Сьогодні у Херсонській області майже щодня мешканці стикаються з такою проблемою, як необгрунтоване завищення цін на харчові продукти та інші товари. 

Наприклад, керівництво Великокопанівської громади намагається з цим боротися. На своїй сторінці у Facebook голова громади Валентина Костенко опублікувала розпорядження про врегулювання цін:

1. Дозволяється продаж продуктових товарів та сільськогосподарської продукції за власно встановленою ціною — тільки виробникам.

2. Реалізаторам всіх видів продукції мати накладні з ціною закупки, кількістю та датою. Дозволяється надбавка 10-15 відсотків від ціни накладної.

3 Забороняється продаж російської гуманітарної допомоги, у зв'язку з тим, що вона бралася для своїх потреб, а не для продажу.

4. Забороняється продаж м'яса в невстановлених для цього місцях.

5. За порушення цього розпорядження, всі товари будуть конфісковані по акту та передані безкоштовно людям, які цього потребують.

6. Для виконання цього розпорядження буде створено спеціальну комісію, яка буде працювати в усіх населених пунктах.

За словами Валентина Костенко, вже більшість мешканців не отримують соціальні пенсії та виплати, а з 1 квітня працівники бюджетної сфери вимушені йти у відпустку без збереження заробітної плати до закінчення воєнних дій. Це пов'язано з тим, що до місцевого бюджету не надходять податки. Тому підйом цін на продукти на 200-300 відсотків неприйнятно.  

Також голова громади попередила “спекулянтів”: “Понеділок — день попередження, а з вівторка працюємо на конфіскацію”.