У Високопільській громаді загинуло двоє місцевих жителів, частково зруйнована інфраструктура, окупанти тероризують місцеве населення

2 года назад 0

За інформацією, оприлюдненою у групі Високопільської громади у Фейсбук, внаслідок обстрілів загинуло дві жінки: жительки сіл Зарічне та Мала Шестерня. 

Численних пошкоджень зазнали адміністративні, освітні, торговельні та інші об'єкти, а також приватні домоволодіння. Пересуватись між населеними пунктами наразі вкрай небезпечно. Голова ОТГ відвідує населені пункти на власний страх і ризик, оскільки супровід не надається, а домовитись про безпечний проїзд неможливо:

“Наразі адміністрація змогла дістатись Зарічного, Ольгино, Ахрангельського, Потьомкиного. За можливості найближчими днями буде відвідано Добрянку, Нововознесенське”, — йдеться у повідомленні.

Немає можливості отримати й гуманітарну допомогу, яку запропонував надати Берислав. Транспортом пересуватись дуже ризиковано. Якщо авто і буде знайдене, то може бути розстріляне чи взагалі вилучене ворогом.

Окупанти продовжують знущатись над місцевим населенням. Вони не дають можливості покинути населені пункти, відбирають транспорт, виганяють людей з власних осель, вдираються до громадян і під дулом автоматів забирають цінні речі, щоб потім вивезти їх, пише адміністратор сайту:

“Сьогодні (25 березня) зайшли в один із магазинів і забрали все, що їм було потрібно. Масово вилучають у місцевих жителів телефони (будь-які), щоб ніхто не зміг обмінюватись реальною інформацією. Непоодинокі випадки поранення цивільного населення зброєю. Склад орків не є однорідним. Найбільшу небезпеку несуть представники ЛДНР та кавказьких національностей, з ними навіть говорити небезпечно”.

Позитивним моментом є лише те, що на більшості території ОТГ відновлено постачання електроенергії.