“Є думка, що ми підсіли на голку гуманітарної допомоги”, – Наталя Шатілова

5 месяцев назад 0

У Херсоні скорочуються програми з гуманітарної допомоги. Наприклад, вісьмома тисячами продуктових наборів неможливо нагодувати 70 тисяч людей у місті. Водночас зараз активно діє програма, яка допомагає мешканцям забезпечити своїй оселі теплом.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла в. о. голови Дніпровської районної в місті Херсоні організації Товариства Червоного Хреста Наталя Шатілова.

“Великі фонди, міжнародні донори, які допомагали весь цей час, мають думку, що ми підсіли, скажімо так, на голку гуманітарної допомоги. Тому програма дуже скорочується, на жаль. Ми бачимо, що багато донорів уже вийшли з Херсона, а в багатьох програми скорочені”, – говорить Наталя Шатілова.

За її словами, це особливо стосується гігієнічних наборів, продуктової допомоги. 

Наталя Шатілова говорить, що є цільові програми допомоги в місті, але всім все одно не можна допомогти. Тому що, наприклад, на Херсон є тільки вісім тисяч продуктових наборів на місяць. 

“На жаль, прогодувати 70 тисяч людей, які перебувають у Херсоні, це дійсно важко”.

Вона розповідає, що на Херсонщині є програма, яка допомагає людям з опаленням і утепленням своїх осель. Ця програма зараз у пріоритеті з огляду на наближення зими.

“Донори зараз дуже турбуються стосовно ковдр для родин, спальних мішків, павербанків, якщо будуть від’єднання світла”.

Оскільки допомога обмежена, говорить Наталя Шатілова, то ОСББ формують списки з людей. Тим, які ще не отримували допомогу або отримували давно, допомагають першою чергою. 

Однак, якщо людина потребує памперсів, доглядає за маломобільними людьми, їй допоможуть індивідуально, варто тільки принести документи цієї людини. 

“У нас є варіанти реабілітаційного обладнання: візки, памперси, милиці, інші ходунки. Це індивідуально. Просто по документах заповнюється заявка, і це видається”. 

Раніше Наталя Шатілова розповідала, як слід допомагати, що потрібно в Херсоні завжди та за яким принципом волонтери надають допомогу.

Більше про будні Червоного Хреста в Херсоні дізнавайтеся з фоторепортажу Олександра Корнякова.