Єгор Устинов привітав співробітників Херсонського Водоканалу зі 135-річчям з дня заснування підприємства

2 года назад 0

23 грудня міське комунальне підприємство «Херсонський Водоканал» відзначав 135 років з дня свого заснування.

З цієї нагоди перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор Устинов нагородив найкращих співробітників підприємства почесними грамотами та подяками.

«Я знаю, як сумлінно та самовіддано працює ваш колектив для того, аби надавати жителям Херсона найкращі послуги. Без сумніву, ваше підприємство є однією з найважливіших галузей інфраструктури міста. Дякую вам за те, що і вдень, і вночі працюєте для свого міста. Бажаю міцного здоров’я, успіхів та наснаги», – звернувся до колективу «Херсонводоканалу» Єгор Устинов.

МКП «Херсонський водоканал» є одним з найстаріших комунальних підприємств області. Засноване 23 грудня 1886 року – тоді вперше було подано воду міським водопроводом Богоугодному закладу Губернського земства (тепер — обласна лікарня).

Вже у 1896 році водоканал згадувався серед 12 найбільших підприємств Херсона. Тоді протяжність міського водопроводу складала 23 версти (24,5 кілометра).
Сьогодні МКП «ВУВКГ м. Херсона» — це колектив чисельністю 929 осіб, 157 артезіанських свердловин, 6 насосних станцій водопроводу другого підйому та 66 підвищувальних станцій третього підйому, 929 км мереж, які подають воду у житлові будинки та квартири 300 тисяч херсонців, у 6657 підприємств та організацій.