Українські військові просунулися на лівобережжі Херсонщини, – ISW

6 месяцев назад 0

Як повідомляє ISW, за 20 жовтня українські війська продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на лівобережжі Херсонщини та просунулися до села Кринки.

Про це йдеться у звіті інституту.

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро). 

З посиланням на російського військового блогера, зазначається, що ЗСУ намагалися просунутися з Кринок у район села Козачі Лагері.

“Проте ISW не спостерігала жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують позиції в населених пунктах на східному березі, окрім Кринок”, – йдеться в повідомленні.

Також аналітики повідомляли, що, ймовірно, 17-18 жовтня, підрозділи української морської піхоти висадилися на лівобережжі Херсонщини. Потім  Генштабу повідомив, що армія РФ авіацією атакувала село Піщанівка на лівобережжі Херсонщини.

Раніше ми писали, що на Херсонщині відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з  військовим командуванням ЗСУ.