З 1 березня термін комендантської години на території Херсонської територіальної громади змінюється: починатиметься о 20.00, а закінчуватиметься о 06.00

2 года назад 0

З 1 березня термін комендантської години на території Херсонської територіальної громади змінюється. Від завтра вона починатиметься о 20.00, а закінчуватиметься о 06.00.

Від мародерів та сторонніх осіб місто охоронятимуть Муніципальна варта Херсона, підрозділи поліції, народна варта, приватні охоронні структури тощо.

Протягом цього часу заборонено знаходитися на вулиці без поважної причини, без документів.

Згідно із Законом України «Про правовий режим воєнного стану» ст. 8, п. 5, комендантська година – «заборона перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень», у цей час буде заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень. Їх матимуть виключно працівники підприємств, установ та організацій, які забезпечують життєдіяльність міста. Прошу з розумінням до цього поставитися. Це вимушені заходи для вашої безпеки!

Комендантський патруль має право затримати людину та перевірити документи, щоб з’ясувати, чи може вона перебувати на вулиці у цей час. Патруль також має право встановити причину порушення комендантської години.У разі потреби комендантський патруль може проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла затриманих громадян. У разі навмисного опору може застосувати фізичну силу або спецзасоби.

Сформовані патрулі будуть із Муніципальної варти Херсона, волонтерів, які мають дозвіл на носіння зброї, інших патріотичних громадян, які готові захищати своє місто. До вирішення складних ситуацій залучатимуться також сили ГУ МНС.

Інформувати про порушення у місті можна буде все за тими ж телефонами 1580 (тільки зі стаціонарних телефонів), 0503091580, 0972021580.