З початку тижня «тропінка» у Херсоні прийняла більше 1000 пацієнтів, — ФОТО

2 года назад 0

Лікарня ім.Тропіних з початку тижня прийняла більше 1000 пацієнтів. Спеціалісти поліклінік лікарні працюють у звичайному режимі: консультують пацієнтів, проводять процедури, роблять профілактичні огляди, тестують на COVID-19, надають допомогу у денних стаціонарах, проводять ендоскопічні обстеження, роблять щеплення, надають направлення на стаціонарне лікування у відділеннях лікарні.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

З початку тижня, 4 та 5 квітня, до дорослих поліклінік звернулося більше 1000 пацієнтів, в тому числі 479 до лікарів вузьких спеціальностей. 108 хворих на цукровий діабет отримали інсуліни. Вакциновано 52 особи проти COVID-19.

У дитячих поліклініках медичну допомогу у ці дні було надано 280 дітям. Це і медичні огляди, консультації педіатрів та вузьких спеціалістів, процедури, щеплення тощо. До дитячого відділення за минулу добу госпіталізовано 2 дітей.   

Жіноча консультація працює як зазвичай – лікарі приймають жінок з гінекологічною патологією та вагітних, проводять огляди, надають направлення на госпіталізацію до гінекологічного та акушерського відділень, направляють на обстеження. За два дні лікарями-гінекологами було прийнято 141 пацієнтку, в тому числі 9 вагітних взято на облік, надано 86 консультацій телефоном.  

Ультразвукові, функціональні, рентгенологічні, ендоскопічні обстеження, а також лабораторні дослідження діагностичної службою лікарні проводяться у повному обсязі.

Продовжує працювати відділення медичної реабілітації, де за два дні початого тижня 159 пацієнтів отримали фізіопроцедури, масаж та ЛФК. Нагадуємо, що фізіотерапія може стати альтернативою медикаментозному лікуванню при багатьох захворюваннях – неврологічних, нейро-судинних, кардіологічних, опорно-рухового апарату, запальних процесах, інших патологіях. Отримати лікування у відділенні можна за направленням лікаря.

До приймального відділення поступають люди здебільшого з приводу загострення хронічних захворювань, а також гострою хірургічною патологією. Останніми днями були звернення з приводу поранень мешканців районів області, де проходить лінія фронту.

Загалом за минулу добу та станом на зараз до приймального відділення звернулося 54 пацієнта, 30 було госпіталізовано. Проведено 16 ургентних оперативних втручань. А в акушерському відділенні побачили життя 3 немовлят – дівчинка та двоє хлопчиків.

У реанімаційному відділені зараз перебуває 1 поранений з пошкодженням верхньої кінцівки у стабільно важкому стані, 2 інших пацієнтів з пораненнями у стані середньої тяжкості з позитивною динамікою переведені до хірургічного відділення для подальшого лікування.  

“Є багато захворювань, при яких неможливо відкласти лікування. Звертайтеся – ми заради вас працюємо”, – кажуть у лікарні.