За добу в Херсоні працівники поліції допомогли чотирьом жертвам домашнього насильства

4 года назад 0

В Херсоні за добу мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП чотири рази виїжджала на сімейні скандали між колишніми подружжями, які через скрутне матеріальне становище вимушені жити в одній квартирі чи будинку. А також на конфлікти між батьками та їх дорослими дітьми. В результаті конфліктів ніхто не постраждав, усі прояви насильства мали психологічний характер. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Жертвою домашнього насильства з боку колишнього чоловіка стала 39-річна херсонка. Вона повідомила поліцейським, що її колишній чоловік прийшов додому у нетверезому стані та почав її ображати нецензурною лайкою, кидав у неї речі. Працівники поліції прибули за викликом і з’ясували, що жінка з чоловіком розлучилися кілька років тому, але продовжують проживати в одній квартирі, яку не можуть поділити. Саме через майно між ними і виникають скандали. На час прибуття правоохоронців чоловік був у стані алкогольного сп’яніння, поводився агресивно та виганяв усіх з помешкання. Поліцейські поговорили з дебоширом і він заспокоївся. Пояснив, що під дією алкоголю згадує старі образи. У відношенні чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» КУпАП та винесли йому терміновий заборонний припис, що передбачає заборону спілкування з потерпілою особою.

Ще однією жертвою агресії з боку колишнього чоловіка стала 60-річна жінка. Вона зателефонувала на лінію «102» і повідомила, що чоловік виганяє її з дому. На місці події поліцейські з’ясували, що подружжя розлучилося і не може поділити будинок, у якому разом проживають. Ввечері чоловік намагався силою вигнати жінку з дому, кричав на неї та викинув її речі з будинку. Працівники поліції врегулювали конфлікт, винесли чоловіку терміновий заборонний припис, який передбачає заборону спілкування з колишньою дружиною. Також у його відношенні склали адміністративний протокол про домашнє насильство.

Жертвами жорстокості з боку дорослих дітей стали дві пенсіонерки з Херсона, які звернулися в поліцію по допомогу. Ситуації у них однакові. Дорослі сини у стані алкогольного сп’яніння виганяли матерів з дому, словесно ображали їх та принижували. Працівники мобільної групи врегулювали конфлікти, винесли кривдникам термінові заборонні приписи, згідно з якими вони зобов’язані негайно покинути місця проживання та їм заборонено спілкуватися з постраждалими. У відношенні чоловіків поліцейські склали адміністративні протоколи та попередили, що у разі повторення подібних фактів вони можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.