За використання таврійських земель надійшло 580 мільйонів гривень

4 года назад 0

Упродовж січня — листопада 2019 року землевласники та землекористувачі Херсонської області перерахували 580,7 млн. грн. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Це на 87 млн. грн. або на 17% більше від попереднього року. Про це повідомили спеціалісти управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільші суми надходжень сплатили юридичні особи нашої області — 366,9 млн. грн. або 63% від загальної суми. Внесок громадян — фізичних осіб складає 213,8 млн. грн. або 37%.

Найактивніше скарбниці місцевих громад наповнювали підприємства та мешканці м. Херсона — 116,1 млн. грн., а також м. Нова Каховка — 46 млн. грн. земельного податку. Разом вони перерахували 28% плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Плата за землю посідає одне із основних місць за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області. Ці кошти у повному обсязі зараховуються до скарбниць громад і спрямовуються органами місцевого самоврядування на фінансування соціально-економічних програм розвитку громад.