Західні санкції скалічили економіку рф

2 года назад 0

Хоч як у кремлі силкуються приховати руйнівні наслідки санкцій, але вони стають дедалі помітнішими. Скажімо, тільки втеча з країни більш як 1 тис. закордонних компаній спричинила скорочення доходів та інвестицій на майже $600 млрд.

Фінансові аналітики Єльського університету констатують: імпорт рф обвалився після втрати компаній, на частку яких припадало близько 40% ВВП, пише The Telegraph у статті під заголовком «Російська економіка «понівечена на всіх рівнях», попри пропаганду Путіна».

«Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато, набагато важчому становищі, ніж прийнято вважати. Економіка РФ скалічена санкціями», – йдеться у звіті Єльського інституту керівників вищої ланки про стан російської економіки через п’ять місяців війни.

Шкода від санкцій економіці рф виявилася набагато більшою, ніж сподівалися очікувати, вважають фінансові аналітики. Москва значно скоротила перелік офіційних даних, які оприлюднює після вторгнення, намагаючись приховати наслідки.

«Після вторгнення в Україну економічні звіти кремля стали ретельніше відбирати. З них вибірково вилучають несприятливі показники, а публікують лише зростання», – пишуть аналітики.