Збираємося на прогулянку: як вдягати дитину навесні?

5 лет назад 0

Весна – непередбачувана пора року: вона тішить нас першим теплом, але й не дає забути про холодні дощі та заморозки.

Особливо важко під лаштуватися під таку непередбачуваність батькам – потрібно знати, у що вдягнути дитину, аби вона і не змерзла, і не впріла. Задля полегшення цього завдання розберемося, як сформувати весняний дитячий гардероб так, щоб там були зручні речі на всі випадки життя.

Базовий набір верхнього одягу

Перше, про що варто подумати, – верхній одяг:

  • Для перехідного зимово-весняного періоду – утеплена куртка з тонкою флісовою підкладкою. Вона зігріє у прохолодні дні, але й убезпечить від перегріву.
  • Для теплих, але вітряних і дощових днів – вітрівка. Краще обирати куртку з поліестеру – цей водо- і вітронепроникний матеріал практичний і стійкий до забруднень. Віддавайте перевагу моделям з еластичними вставками внизу куртки та на манжетах, як, наприклад, пропонує фінський бренд Reima https://kasta.ua/brand/Reima/, – такі вітрівки зводять до мінімуму ризик продування.
  • Для сухої теплої погоди – короткі куртки або легкі плащі. Головна вимога до такого одягу – натуральний склад матеріалів: у теплу погоду синтетика може спровокувати перегрів. Вибирайте моделі з деніму, вовни або вельвету.

Взуття на будь-яку погоду

Навесні дитині потрібен чималий набір взуття:

  • Напівчеревики – для холодної погоди з температурою повітря до +10 градусів. Найбільш практичні варіанти – взуття зі шкіри або нубуку на рифленій підошві.
  • Гумові чоботи – для дощових днів. Для весни підходить взуття як з натурального каучуку, так і зі штучного ПВХ. Чоботи обов’язково повинні мати підкладку й устілки з натуральних вовняних або трикотажних матеріалів.
  • Спортивне взуття – для сухої погоди з температурою повітря вище +18 градусів. Для щоденних прогулянок найкраще підходять кросівки та кеди зі шкіри чи текстилю. Підошва взуття має бути міцною, але еластичною, щоб дитині було зручно згибати стопу та активно рухатися.
  • Туфлі – для прогулянок у теплі дні. Вибирайте взуття з натуральної або еко-шкіри – ці матеріали, на відміну від замші, не бояться вологи. Мис туфель має бути круглим і широким. Взуття обов’язково повинно мати невисокі підроби для правильного формування стопи – не менше 0,5–1 см.
  • Мокасини – для перехідного весняно-літнього періоду. Для щоденних прогулянок варто вибирати замшеві чи тканинні моделі – вони найлегші.

Не забувайте про аксесуари

Прихід весни – не привід відмовлятися від шапок, шарфів і рукавичок, адже вони захищатимуть дитину від неочікуваних поривів вітру і легкого дощу. Вимоги до весняних аксесуарів прості – вони мають бути досить теплими, непромокальними і легкими. Матеріали аксесуарів повинні бути гіпоалергенними, щоб при тривалому носінні шкіра дитини не подразнювалася. Оптимальні варіанти – вовна, вельвет, кашемір, велюр. Шапка і рукавички можуть бути виконані з поліестеру, але в цьому випадку вони повинні мати натуральну м’яку підкладку з вовни.