Зеленський ініціює дворічний мораторій на перевірки ФОПів

5 лет назад 0

Президент Володимир Зеленський ініціює запровадження мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців (ФОП) усіх категорій, крім так званих ризикових, терміном на два роки.

В Офісі президента відбулися консультації з експертами, представниками підприємців, народними депутатами та представниками уряду з метою формування спільної позиції щодо політики стосовно малих підприємців. Про це повідомляє прес-служба президента.

Раніше представники малого бізнесу вийшли з протестами проти законів "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг", що запроваджують електронний чек.

Як зазначила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів, протестні настрої викликані "здебільшого поганою поінформованістю підприємців стосовно норм ухвалених парламентом законів, а також навмисними маніпуляціями та перекручуванням". Вона наголосила, що згадані закони спрямовані не проти фізичних осіб – підприємців, а проти великого бізнесу, який оформлює свою діяльність як групу ФОПів.

Заступник керівника Офісу президента пояснила, що електронні чеки для ФОПів запроваджуються лише з 2021 року.

Зі свого боку президент доручив запровадити мораторій на перевірки ФОПів на два роки – для всіх категорій, крім ризикових, на зразок ювелірного бізнесу.

Також Державна податкова служба повинна надати вже з 1 січня 2020 року додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування всім охочим.