ЗСУ, ймовірно, висадилися на лівобережжі Херсонщини, – ISW

7 месяцев назад 0

Ймовірно, 17-18 жовтня, підрозділи української морської піхоти висадилися на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначають, що на геолокаційних кадрах, які опубліковані 18 жовтня, видно, що українські сили просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від міста Херсона та 3 км від річки Дніпро) та до Пойми (11 км на схід від міста Херсона та 4 км від річки Дніпро).

Посилаючись на російського військового блогера, ISW повідомляє, що дві українські «штурмові групи» висадилися на східному березі Дніпра та прорвали початкову російську оборону, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки вдень 17 жовтня. Водночас він припустив, що російські війська утримують лише позиції на південній околиці населеного пункту.

“Побоювання Росії щодо здатності російських військ відбити можливу наступальну операцію України через Дніпро можуть бути частково пов’язані зі станом російського угруповання сил на лівому березі. Російське командування протягом останніх місяців стягнуло відносно більше елітних підрозділів із херсонського напрямку для підтримки оборонних операцій у західній Запорізькій області”, – йдеться в дописі.

Раніше ми писали, що російські війська готуються до оборони в тимчасово окупованій Херсонській області. Вони непокояться щодо можливої майбутньої спроби України форсувати річку Дніпро.

Учора, 18 жовтня, приблизно о другій годині ночі, росіяни запустили декілька керованих авіабомб на правий берег Херсонської області. Одна з них  впала в тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині, у районі дендропарку.