Антимонопольний комітет зайнявся мерією Херсона

7 лет назад 0

Херсонське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи за фактом наявності в діях Херсонської міської ради порушення законодавства "Про захист економічної конкуренції".

У відповідності зі статтею 37 Закону України "Про захист економічної конкуренції" лист направлено на ім'я Херсонської міської ради. Документ в соціальній мережі опублікував депутат Віталій Богданов.

Мова йде про прийняте міською радою рішення, згідно якого розміщення тимчасових споруд у місті потрібно погоджувати з постійною депутатською комісією з питань торгівлі та підприємництва.

Раніше депутати протягли його через сесію як зміни в існуючий і затверджений Кабміном порядок видачі дозволів на ТС (тимчасові споруди), замкнувши цю процедуру на собі. Користуючись тим, що депутати не несуть жодної відповідальності за свої колегіальні рішення, саме вони визначають, без будь-яких зрозумілих і прописаних критеріїв, кому видавати чи не видавати дозволи на встановлення торгових кіосків, зупиночних комплексів та рекламних конструкцій.