«Батьківщина» домоглася створення психоневрологічного будинку-інтернату

3 года назад 0

Дуже рідко кандидати, що йшли на вибори, ставши депутатами, виконують власні обіцянки.
Внаслідок медичної реформи Уляни Супрун в Херсоні більше 400 психічно хворих людей, які раніше проходили лікування у Степанівській психлікарні, були вигнані на вулицю. Це переважно люди важкої тяжкості проходження психічних хвороб, які довго перебували в лікарні і втратили зв'язок з родичами чи взагалі їх не мають, та, як правило, без житла. Вулиця стала їхньою домівкою. Щоденно кожен з нас бачить таких людей та їх тяжкий стан. Вони небезпечні для громадян, а оточюючі небезпечні для них самих.
Жахливий випадок відбувся у селі Веселе Новокаховської територіальної громади, коли психічно хворий чоловік ножем вбив працівника поліції і поранив медичного працівника. Цієї трагедії не було б, якщо б психічно хвора людина знаходилась у медзакладі.
Для отримання цими людьми належного піклування «Батьківщина» запропонувала створити «Степанівський психоневрологічний будинок-інтернат».
Для цього є всі умови – будівлі психлікарні, яка могла б перетовритися на руїни, як багато районних лікарень в області, та професійний колектив, який скоротили внаслідок медреформи і який ще не поїхав за кордон доглядати стареньких європейців.
В часи, коли соціальні заклади масово закриваються, це відкриття будинку – інтернату ледь непоодинокий випадок. Весь процес створення закладу вели депутати від «Батьківщини». Гарно, коли команда складається з фахівців різних сфер, а не нових облич. Марія Левківська, як магістр сестринської справи, чітко розуміючи проблеми цих людей і знаючи, як має функціонувати профільний медичний заклад, змогла організувати весь підготовчий процес його створення. 19 серпня 2021 року Херсонська обласна рада 51 голосом створила «Степанівський психоневрологічний будинок-інтернат». Виконуючою обов`язки директора закладу призначили Князєву Олену Володимирівну.
Прес-служба ХОО ПП «Батьківщина»