З територіальною підсудністю судів Херсонщини розбереться ВРП

1 год назад 0

Сьогодні, 31 січня, Вища рада правосуддя візьметься за нову для себе функцію, яку донедавна здійснював лише Голова Верховного Суду. Йдеться про зміну територіальної підсудності.
Засідання ВРП із таким порядком денним заплановане на 13:00, інформує «».

Члени Ради заслухають голову ВРП Григорія Усика щодо початку відновлення роботи та зміни територіальної підсудності судових справ судів Херсонської області.

Нагадаємо, що до цього часу цим питанням одноосібно опікувався Голова ВС. Як  «ЗіБ», напередодні проведення з’їзду суддів він видав розпорядження «Про відновлення роботи та зміну територіальної підсудності судових справ судів Херсонської області» від 10.01.2023 №2.

У ньому йдеться про те, що із 1.02.2023 відновлюється територіальна підсудність судових справ Херсонського апеляційного, Білозерського, Великоолександрівського та Нововоронцовського районних судів. Крім того, ці районні суди також розглядатимуть справи
колег з області — замість судів Одещини, яким вони були передані раніше.

Проте за законом відповідне рішення має ухвалити саме ВРП — за поданням Голови ВС. Тож тепер вона має прийняти таке рішення додатково до згаданого розпорядження очільника ВС.