Бізнес партнера Медведчука призначили черговим “смотрящім” за Херсонщиною

2 года назад 0

Гліб ХорУ Держдумі визначено депутатів-координаторів за “новими територіями”.
Про це повідомили російські медіа.
Координатором у Херсонській області буде Гліб Хор.
Він народився у місті Білицьке Добропільського району Донецької області.
До 1993 року працював у вугледобувній промисловості: шахти «Північна», «Воркутавугілля», «Джебарики-Хая», «Якутвугілля», «Распадська».
Потім 10 років був директором зі страхування, потім заступником генерального директора страхового акціонерного товариства «Геополіс».
З 2003 року незмінно є депутатом Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації.
Працює там першим заступником голови Комітету Державної Думи з бюджету та податків.
Знаходиться під санкціями ЄС та багатьох країн світу.
Володіє рядом компаній, серед яких ООО “Пінєточная” та “Хор Медіа”.
У 2018-2020 роках російські видання називали Хора одним з бенефіціарів вугільних схем. Компанії його батька активно заробляли на надрах.
Проект “Схеми” у вересні 2020 року повідомив, що компанії, афілійовані з Глібом Хором, є складовою бізнесу народного депутата України Віктора Медведчука з торгівлі нафтопродуктами зі США.
Розслідувачі писали, що йдеться про російську компанію Rosewood Shipping, яка володіє вісьмома нафтовими танкерами. Компанія офіційно записана на Оксану Марченко (дружина Віктора Медведчука). Вона експортувала нафту, яку видобував Новошахтинський завод нафтопродуктів — теж російська компанія з Ростовської області, якою теж володіє Марченко.
Посередник ExxonMobil купував нафтопродукти не безпосередньо у Медведчука, а швейцарської компанії NewCoal Trading. Цю компанію розслідувачі пов’язують із родиною Гліба Хора.