Боротьба на 184-му окрузі: хто стане нардепом від Херсонщини?

3 года назад 0

На 184-му окрузі на Херсонщині 1 вересня стартувала виборча кампанія на проміжних виборах народних депутатів

Як відомо, 15 листопада 2020 року в другому турі народний депутат Ігор Колихаєв від 184-го округу отримав перемогу на місцевих виборах і був обраний Херсонським міським головою. В зв’язку з чим Центральна виборча комісія оголосила проміжні вибори народних депутатів за цим округом на 31 жовтня 2021 року.

Із 1 до 30 вересня претенденти можуть подавати в Центральну виборчу комісію документи на реєстрацію кандидатами в народні депутати, однак агітувати можна на наступний день після реєстрації. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Ще до початку старту реєстрації про наміри балотуватися в народні депутати заявили заступники голови Херсонської облради Геннадій Лагута («Нам тут жити») та Єгор Устинов (ОП-ЗЖ), також колишні нардепи від Херсонщини Сергій Хлань, Іван Винник і Юрій Одарченко; Катерина Одарченко та Ігор Токовенко.

А от 20 вересня з кандидатом визначилася партія «Слуга народу» – від неї на довибори на 184-му окрузі підедіючий голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Відтак, станом на 21 вересня офіційно зареєстрували свої кандидатури 11 громадян:

— Геннадій Лагута («Нам тут жити»)
— Катерина Одарченко («Національна платформа»)
— Андрій Помазан («Нові обличчя»)
— Ігор Токовенко («Народовладдя»)
— Олег Баркаренко (партія «Всеукраїнське об’єднання “Свобода”»)
— Сергій Матвійчук (партія «Команда СИМЧИШИНА»)
— Ігор Йосипенко ( «Європейська солідарність»)
— Михайло Мельник («Партія місцевого самоврядування»)
— Максим Негров («Європейська партія України»)
— Володимир Бериславський (самовисуванець)
— Тетяна Лазарева (Політична партія «Миколаївці»)

Центр виборчого округу № 184 – місто Нова Каховка. Кількість виборчих дільниць – 189, де зареєстровані близько 160-ти тисяч виборців.
До округу № 184 входять Бериславський район (Бериславська міська, Великоолександрівська, Калинівська, Високопільська, Нововоронцовська селищні, Милівська, Новорайська, Тягинська, Борозенська, Кочубеївська, Новоолександрівська сільські територіальні громади), частина Каховського району (Новокаховська міська громада, частина Таврійської міської громади (м. Таврійськ, с. Плодове), Великолепетиська, Горностаївська селищні громади, Костянтинівська, Рубанівська сільські громади) та три дільниці Херсонського району (Дар’ївська сільська громада: с. Лиманець, с. Інгулівка, с. Вітрове, с. Чайкине).

У всіх цих населених пунктах у газети «Гривна» є чимало своїх постійних читачів, тож ми стежитимемо за ходом передвиборчої кампанії, будемо публікувати цікаву інформацію про кандидатів у народні депутати. Адже цікаво, хто врешті отримає перемогу та представлятиме нашу Херсонську область у Верховній Раді. 

Альона ГРЕБЕНЮК, Гривна