Бранцю Кремля Олексію Кисельову, якого росіяни засудили до 8,5 років колонії суворого режиму, дозволили отримувати дві посилки на рік

5 месяцев назад 0

Адміністрація російської пенітенціарної установи дозволила родині колишнього капітана ВМС України Олексія Кисельова надсилати йому дві посилки  на р ік. Наразі екскомандир корабля “Славутич” утримується в  одній з в’язниць Вла димирськ ої області РФ .

Про це “Кримська солідарність”.

За інформацією “Кримської солідарності”,  родина Кисельова надіслала заяву до другої в’язниці у Владимирській області Росії. У ній сім’я попросила роз’яснити їм процедуру надсилання посилок. Адміністрація в’язниці відповіла, що через суворий режим утримування вони можуть надсилати політв’язню лише дві посилки на рік.

Засуджений Кисельов Олексій Олексійович, 1964 року народження, у ФКУ Т-2 УФСВП Росії у Владимирській області відбуває покарання в суворому режимі” , – написав т.в.о. начальника в’язниці  Руслан Асваров.

Нагадаємо, 22 липня 2023 року росіяни викрали в Генічеську на Херсонщині волонтера й екскомандира корабля “Славутич” ВМСУ Олексія Кисельова.

Відомо, що його катували струмом та били протягом п’яти днів у професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де базувався підрозділ Росгвардії.

Через п’ять діб його перевезли до Сімферополя в будівлю “кримського управління ФСБ”, де продовжили знущання та тортури.
Тільки після цього “слідчий ФСБ” провів офіційне затримання та відкрив кримінальну справу.

29 липня незаконний “Київський райсуд” Сімферополя заарештував його на два місяці.

Під час судового слідства Кисельов заявляв, що до нього застосовувалися тортури, один зі свідків повідомив, що не може стверджувати, чи був Кисельов членом незаконного формування, а інший свідок звинувачення визнав, що підписав складені співробітником слідчих органів свідчення, не читаючи їх.

17 лютого 2023 року незаконний “Джанкойський районний суд” засудив Кисельова до восьми з половиною років колонії суворого режиму. “Суд” визнав його винним за статтею 208 КК РФ “Організація незаконного збройного формування або участь у ньому, а так само участь у збройному конфлікті або воєнних діях з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації”.

За версією обвинувачення, колишній капітан нібито готував морську блокаду Криму і перебував у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана. Кисельов під час попереднього і судового слідства провину не визнав.