Чи заважає розвитку херсонського бізнесу система адміністрування ПДВ?

6 лет назад 0

Система електронного адміністрування ПДВ залишається недосконалою і стає на заваді не лише роботі підприємств, а й розвитку економіки в цілому. Про це йдеться в заяві Президії Аграрної партії, переданій Прем’єр-міністру України, Міністру фінансів України та в.о. голови Державної фіскальної служби України.

Зокрема, системними стали проблеми з роботою Єдиного реєстру податкових накладних. Не вирішено проблему безпідставного блокування накладних. Крім того, багато перепон у роботі підприємств – платників ПДВ почало виникати через зменшенням суми реєстраційного ліміту, на яку платник податків має право зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних у ЄРПН. Зменшення відбувається за складною формулою, без жодних пояснень з боку державних фіскальних органів.

Аграрна партія вимагає налагодити роботу Системи електронного адміністрування ПДВ та Єдиного реєстру податкових накладних в ефективному і прозорому режимі та удосконалити алгоритм розрахунку сум реєстраційного ліміту в системі електронного адміністрування ПДВ.