В ООН відреагували на ракетні удари Росії по Херсонщині та Одещині

9 месяцев назад 0

Мешканці Херсонщини та Одещини через невибіркові удари Росії по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі пережили особливо важкі вихідні – загинули та були поранені багато людей, зокрема дітей.
Про це йдеться у  гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун щодо ескалації ударів на півдні країни, передає .

Вона зауважила, що цивільне населення та цивільна інфраструктура по всій Україні продовжують потерпати від невибіркових ударів Російської Федерації.

«Мешканці півдня країни, у тому числі в Херсонській та Одеській областях, пережили особливо важкі вихідні, оскільки через обстріли загинули й були поранені багато мирних мешканців, зокрема дітей. Удари також вплинули на роботу гуманітарних організацій та нашу здатність допомагати постраждалим від наслідків війни», — зазначила Браун.

У цьому контексті вона повідомила, що у п'ятницю, 11 серпня, представники громадської організації ADRA були змушені припинити розподіл життєво необхідної допомоги після того, як їхній склад та автомобілі були пошкоджені внаслідок обстрілу Херсонщини.

Гуманітарна координаторка ООН в Україні вкотре наголосила, що мирні мешканці та цивільна інфраструктура не мають бути мішенню невибіркових обстрілів РФ.
​Як повідомляв Укрінформ, ворог тричі атакував вночі 14 серпня Одещину. Сили протиповітряної оборони всі атаки відбили.

Російські загарбники 13 серпня 83 рази обстріляли Херсонську область, загинули сім людей.​