ДБР викриває зрадників на Херсонщині

1 месяц назад 0

Цього тижня працівники ДБР повідомили підозру колишньому керівнику держпідприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство», який перейшов на бік ворога та став працювати на користь окупаційної влади рф.

У 2022 році, коли ворог захопив Скадовськ, він отримав посаду директора у незаконно створеній установі та добровільно передав ворогу лісовий фонд підприємства.

Підозрюваний організовував роботу установи на користь окупантів за законами рф, сприявши встановленню контролю загарбників над природними ресурсами на тимчасово окупованій території.

Чоловік підозрюється у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Слідчі ДБР повідомили підозру у колабораційній діяльності колишній начальниці управління херсонської митниці. Під час окупації Херсона вона влаштувалась до окупаційної податкової та налагоджувала роботу по збиранню грошей з місцевого бізнеса.

Фігурантка очолила так званий «аналітичний відділ» незаконного податкового органу. Підозрювана організовувала збір, узагальнення та систематизацію даних про бізнес в умовах окупації та забезпечувала надходження податків до бюджету країни-агресора.

Після звільнення Херсона жінка разом з окупантами перебралася на непідконтрольну Україні територію.Їй повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років. Також повідомлено про підозру колишній працівниці оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Херсонській області, яка під час окупації Херсону влаштувалась на «службу» до окупантів.

До окупації міста жінка працювала на посаді помічника начальника чергової зміни з питань оперативно-диспетчерської служби. При окупантах вона обійняла посаду старшого помічника начальника так званого «центру управління в кризових ситуаціях». Жінка не тільки виконувала покладені на неї окупаційною владою функції, а й виступала «обличчям» фейкового «мнс» у сюжетах пропагандистського телебачення.

Після звільнення Херсона вона втекла на непідконтрольні Україні території та продовжує працювати на окупаційну владу.

Колишня працівниця ДСНС підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.