Депутати Генічеської райради звернулися до органів центральної влади

2 года назад 0

Фракція «Нашого краю» Генічеської райради проголосувала за те, аби в опалювальний сезон генічани використовували український газ власного видобутку за собівартістю +30% рентабельності. Повідомила про це голова фракції ПП «Наш Край» Генічеської районної ради Наталя Стегура.
Надати можливість населенню, бюджетним установам та комунальним підприємствам закуповувати український газ власного видобутку для потреб за собівартістю +30% рентабельності та без передоплати, адже на території Генічеської міської територіальної громади Генічеського району використовується газ тільки власного видобутку.
З такою вимогою Генічеська райрада вийшла до Кабміна та Верховної Ради України, — повідомила голова фракції ПП «Наш Край» Генічеської районної ради Наталя Стегура: «Немає сьогодні фінансової можливості у більшості наших людей платити такі тарифи за комуналку в опалювальний сезон. Навіть експерти наголошують, що переважна частина українців знаходиться поза межею бідності. Хоча це знаю й без експертів, бо як депутат спілкуюся з багатьма людьми різних вікових і соціальних категорій.
Тому, якщо не застосувати механізми державної допомоги, наприкінці опалювального сезону ми отримаємо повну або часткову несплату комунальних послуг, а за нею соціальну кризу і знову від неї, в першу чергу, страждатиме населення. Щиро дякую колегам депутатам усіх фракцій за колективну роботу та підтримку цього питання».
У Зверненні до центральної влади депутати Генічеської райради також озвучили інші вимоги. Зокрема, щодо розширення фінансування програми субсидій за комунальні послуги на 40%, аби отримати державну допомогу змогли усі, хто її потребує. Про повернення пільгового тарифу для населення на електроопалення. Кабінету Міністрів України запропоновано запровадити дієвий механізм компенсації з державного бюджету витрат місцевих бюджетів, пов’язаних з залишенням без змін тарифів на опалення.
Верховну Раду України просять прискорити розгляд проєкту Закону України № 6064 від 15 вересня 2021 року «Про внесення зміни до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (щодо встановлення мораторію на припинення надання житлово-комунальних послуг у період дії обмежень, спричинених коронавірусною хворобою (COVID-19)».
За дане Звернення на 10 сесії Генічеської районної ради фракція «Нашого краю» проголосувала одноголосно.
ХОО ПП "НАШ КРАЙ"