Депутати Херсонської облради позбавили права Літвіна брати участь у сесіях

12 месяцев назад 0

Депутати Херсонської обласної ради на сесії 28 квітня позбавили права слова та участі у засіданнях депутата Валерія Літвіна.

Про це на сторінці у Facebook  депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

За його словами, таке рішення рада прийняла у зв'язку із повідомленням від прокуратури про обвинувачення Літвіна у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Правоохоронці заочно оголосили підозру Літвіну у лютому 2023 року. За це йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Що відомо

  • Валерій Літвін у 2020 році був обраний депутатом Херсонської обласної ради від партії "Блок Володимира Сальдо" і очолив її фракцію у раді.
  • Останній час працював директором з питань захисту економіки АТ "Херсонобленерго"
  • До того був радником міністра Апарату Міністра внутрішніх справ. Ще раніше керував управлінням Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області у звані генерал-майор міліції.
  • Також відомо, що з 2002 до 2003 року Літвін працював в Криму, заступником начальника Головного управління МВС України в АР Крим – начальником Ялтинського міського управління. Згодом у 2005-му його призначили начальником Управління МВС України у Вінницькій області.
  • Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у березні Літвін засудив дії Сальдо, який 13 березня вийшов на мітинг із забороненою символікою. Він написав лист першому заступнику голови облради Соболевському і заявив, що свою діяльність депутати від Блоку Сальда продовжуватимуть у складі групи "Підтримка програм Президента України".