Депутати Херсонської облради вважають за доцільне візуально оновити символіку Херсонщини

5 месяцев назад 0

Депутати Херсонської облради вважають за доцільне візуально оновити символіку Херсонщини.
Про це повідомляють на сайті обласної ради.
Відповідне рішення прийняли на засіданні постійної депутатської комісії обласної ради з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональнихі відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності.
“Депутати обласної ради підтримали запит громадянського суспільства та вважають за доцільне візуально оновити символіку регіону. Разом з цим, комісія акцентує увагу на необхідності широкого залучення громадськості до всіх етапів розробки нової символіки області: від складання та затвердження технічного завдання до конкурсного відбору кращих пропозицій”, – ідеться на сайті.
Нагадаємо, нинішні герб, прапор та гімн затвердженні рішенням Херсонської обласної ради 25 жовтня 2001 року.
Прапор області складається з трьох горизонтальних смуг: синьої, білої (яка удвічі ширша інших) і синьої. На білу смугу накладений герб Херсонської області.
Герб Херсонської області являє собою картуш у формі барочного щита із заокругленими нижніми кутами. На синьому фоні у вигляді символів жовтого кольору розташовані: якір, хлібне колосся, циркуль, нагорі – Очаківські ворота Херсонської фортеці. Над щитом міститься корона. По внутрішній стороні щита проходить контурна лінія жовтого кольору. Щит обрамлений золотим дубовим вінцем з назвою області на жовто-синій стрічці.
Гімн носить назву “Рідна Херсонщино”. Автором слів є херсонський поет Микола Братан. Музику написав Олександр Злотник.