Депутати від “Слуги народу” намагаються захопити комунальне підприємство у Херсоні?

2 года назад 0

на фото: територія КП "Сервіс-Опт"

Депутати Херсонської міськради від партії “Слуга народу” Євген Пляс та Юрій Попутько намагаються змінити керівника комунального підприємства “Сервіс-Опт”, відоме як оптова база по вулиці Некрасова. Про це заявив директор підприємства Олександр Липовець журналістам телеканалу “Херсон плюс”. 

За його словами, обидва депутати вже півроку вчиняють різного роду провокації проти керівництва “Сервіс-Опт”. Зокрема, була написана колективна заява від підприємців та навіть звинувачення у вимаганні хабарів. 

“Був написаний лист про те, що їх не влаштовує керівництво комунального підприємства, не влаштовує підвищення вартості оренди. А під час з’ясування виявилося, що більше половини учасників цього з нами взагалі не мали договірних відносин. Деякі учасники сказали, що взагалі не бачили цього листа”, – заявив Липовець.

Останнє підтвердив один з підприємців, який орендує майно в КП “Сервіс-Опт” на засіданні депутатської комісії з питань комунального майна. Інший орендар, що заявляв про вимагання хабарів, перед депутатами спростував свою ж заяву. 

Окремо варто зазначити поведінку депутата Юрія Попутько (“Слуга народу”), який під час розгляду фінансового плану КП “Сервіс-Опт” поставив питання щодо заборони перебування журналістів телеканалу “Херсон плюс” на засіданні депутатської комісії. Його ініціативу щодо “закритого розгляду” підтримали інші члени комісії – Ірина Ценкер (Блок Сальдо), Євген Пляс (Слуга народу), Андрій Медведєв (Слуга народу) та Ольга Виноградова (Блок Сальдо). Хоча проведення розгляду питань в “закритому режимі” не передбачено законодавством, регламентом міськради або статутом громади. Журналісти розцінили цю ситуацію як перешкоджання своїй діяльності. Щоправда, чи написала відповідна заява до поліції, невідомо. 

Ініціатор “закритого розгляду” Юрій Попутько пояснив свою пропозицію можливими провокаціями на засіданні депутатської комісії. Але хто та які саме провокації має вчинити, депутат не зазначив.