До дискредитації ЗСУ на Херсонщині долучились великі російські медіа

1 месяц назад 0

Схоже, що окупаційним телеграм-каналам читачі стали менше довіряти, тому до дискредитації ЗСУ і життя у вільному Херсоні, у цілому, долучились великі російські пропагандистські агентства і медіа-групи.

«Бойовики ЗСУ захоплюють порожні квартири у підконтрольному Києву Херсоні»,  — бреше «Комсомольская правда». «У центрі Херсона на вулиці Ушакова був напівпорожній будинок, його мешканці евакуювались. І він повністю забитий зараз, дуже багато військових, ходять у цивільному, зламують квартири і займають їх»,  — «деталізує» брехню «ТАСС».

А ще, додає вищезгадана «КП», «постійно надходять скарги від підприємців і вуличних торговців, у яких зсушники просто відбирають продукти і товари, не оплачуючи їх навіть девальвованою гривнею».

Аби заробити насправді девальвовані рублі, пропагандисти не зупиняються ні перед чим. Вигадують небилиці, роблять постановні відео і фото з ряженими «воїнами ЗСУ». А ще вигадали, що у нашому обласному центрі діє «херсонское сопротівлєніє». Немовби окупанти залишились у місті, яке їхні колеги щоденно намагаються зрівняти з землею! Але щоб нісенітниці повірили, пропагандисти навіть відповідний телеграм-канал для «сопротівлєнія» завели. «Укронацисти на правобережжі замість створення окопної лінії займаються мародерством, — «повідомляє» цей канал. —  Страждають населені пункти, розміщені на захід від Херсона — Комишани, Розлив, Софіївка, Широка Балка, Станіслав… Ці чорти відкрито займаються мародерством, залазять не лише у залишені будинки, але і в будинки, з яких ще не виїхали господарі. Виносять все, що можна винести, вантажать у машини і відвозять, за їхніми ж словами, у бік Одеси… Випадки мародерства помічені нами і у самому Херсоні. Так днями на кінцевій у Гідропарку вони вирізали трансформатори та інше тролейбусне обладнання. Все це було вивезене по дорозі через Білозерку у напрямку Станіслава».

Підгавкує своїм і сумно відомий телеграм-канал «Жизнь в окупации». У них то «військові виносять цінне майно зі зламаних квартир», то «військовий тероборони зґвалтував і побив мешканку Херсона», то «двоє військових у стані алкогольного сп’яніння вистрілили по цивільних, поранивши одного». Словом все те, що роблять російські окупанти на лівому березі, пропагандисти екстраполюють на правобережжя.

Богдан СТРАЖАК,