Ексгенсек НАТО закликав збільшити допомогу Києву

3 месяца назад 0

Російське вторгнення на територію сувереної сусідньої країни повністю порушило міжнародний порядок.

Колишній очільник НАТО та у минулому міністр оборони Великої Британії Джордж Робертсон закликав союзників збільшити допомогу Україні та нарощувати у Європі виробництво зброї і боєприпасів.

Про це у п'ятницю, 26 січня, він заявив в інтерв'ю Sky news.

Коментуючи угоду про безпекові гарантії між Україною та Великою Британією Робертсон зазначив, що прем'єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак повинен взяти на себе відчутні багаторічні зобов’язання перед Києвом, у той час, коли агресія Росії наростає.

"Ми повинні тримати Україну на першому місці в порядку денному, тому що вони борються за нас там. Я хочу багаторічних зобов’язань, єдине, до чого прислухається Кремль, це скільки років ми будемо зукраїнцями", — сказав він.

Колишні генеральний секретар НАТО акцентував, що російське вторгнення зруйнувало міжнародний порядок, а Путін не зупиниться на одній лише Україні.

"Якщо Путіну вдасться поглинути країну з 44 мільйонами людей прямо в самому серці Європи, то він не зупиниться. Тож вони воюють за нас, і тому я вважаю, що нам потрібно нарощувати виробництво зброї та боєприпасів аби українці отримали зброю зараз", — заявив Робертсон.