Ексголову Херсонського виборчкому судитимуть за організацію «референдуму»

2 года назад 0

Інну Поляренко
Як передає , про це Київська міська прокуратура повідомляє у .

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканки міста Херсон за обвинуваченням у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що підозрювана упродовж травня-червня 2022 року надала згоду на співпрацю з представниками російської федерації.

Перебуваючи на тимчасово захопленій території Херсона, підозрювана добровільно погодилася обійняти посаду у незаконно створеному органі влади. Вона була проголошена головою обласної комісії з проведення фейкового «референдуму» на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Раніше підозрювана неодноразово брала участь у виборчих процесах за українським законодавством, зокрема очолювала Херсонську міську виборчу комісію.

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила російську агентуру, до якої входили колишній і нинішній високопосадовці системи виконання кримінальних покарань південного регіону України.