“Евакуйована” херсонка вже рік чекає на обіцяну росіянами безкоштовну квартиру

7 месяцев назад 0

Далеко не всі херсонці, що “евакуювались” з міста разом з росіянами, отримали обіцяні їм соцвиплати та житлові сертифікати. Наприклад, Єлизавета Москалець – молода мама з нашого міста, яку окупанти перевезли до Краснодарського краю, вже рік очікуює на безкоштовну квартиру. Їй відмовляють через відсутність відповідних документів.Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Евакуювали, а допомоги ніякої”, – нарікає дівчина. Все, що херсонка змогла отримати від російської держави – це виплата 10 тисяч рублів. Річ у тім, що під час переїзду у Єлизавети на руках було лише свідоцтво про народження дитини. Український паспорт вона загубила, а значить, не може прийняти російське громадянство без документа, який підтверджує її особу та херсонську прописку. Відповідно, соцвиплати і житловий сертифікат для неї недоступні.  

Не дивлячись на те, що жінка має скан-копію втраченого українського паспорта, росіяни продовжують відмовляти їй у наданні свого громадянства.

Мені сказали: можеш паспорт не чекати, тобі його ніхто не зробить, тому що потрібен оригінал підтвердження твоєї прописки. Будь-який. Будинкова книга, документ з місця навчання, з місця роботи. Коротше, байдуже, але щоб в оригіналі було. Так, як я цього взяти все не можу, я у них поцікавилася, що мені робити, мені сказали: ну, шукай”, – зазначає переселенка.  Кімната в готелі, у якій мешкає Єлизавета з донькою. Єлизавета навіть написала листа до російського диктатора Путіна, але й це не допомогло. Справа ускладнюється тим, що переселенка є молодою мамою, тому більшу частину свого часу змушена присвячувати немовляті. Зараз дівчина живе в одному з готелів Краснодарського краю, проте скільки це ще триватиме і коли настане час виселятись – ніхто не каже. Щоб якось вижити, Єлизавета змушена працювати у цьому ж готелі прибиральницею, поки її дитина спить.

У свою чергу “гостинні” росіяни, коли дізнались про проблеми переселенки… порадили їй повертатись у Херсон. Більшість коментарів під публікацією в російських ЗМІ про херсонку містять саме таку пропозицію розв’язання проблеми. У коментарях під публікацією написала й сама переселенка, яка спробувала пояснити своє становище, але це викликало ще більше обурення у представників “братнього народу”.Ситуація з Єлизаветою далеко не перша, що викриває справжню “гостинність” окупантів. Так, подружжю херсонських пенсіонерів “гостинні” .