Гауляйтери, їх родичі і технічний кандидат з РФ: хто від КПРФ балотуватиметься в Херсонську обласну думу

9 месяцев назад 0

Російська партія КПРФ висунула своїх кандидатів для участі в запланованих на вересень 2023 року нелегітимних виборах в підконтрольні окупантам представницькі органи влади на загарбаній росіянами частині Херсонської області.
Кандидатів висунули на конференції регіонального відділення КПРФ в Херсонській області, яку проводили два громадянина РФ: Раміль Замалєтдінов і Айрат Гібатдінов.
Раміль Замалєтдінов з лютого 2023 року є секретарем комітету КПРФ в окупованій Херсонщині.  Раніше він жив в російському місті Ульянівську, а згодом переїхав до столиці, бо став помічником депутата Держдуми від КПРФ Олексія Курінного.  
Айрат Гібатдінов – російський сенатор від КПРФ, куратор Херсонської області від цієї партії.
В повідомленні йдеться, що партія представила списки кандидатів у складі 50 осіб для участі у вересневих виборах до обласної думи та список більш ніж зі 150 кандидатів у ради депутатів 14 муніципалітетів регіону.
Про персональний склад кандидатів можна поки що судити із списку, який потрапив в кадр в сюжеті місцевого проросійського медіа. Це – список з 50 людей, тому, скоріше за все, – список кандидатів в підконтрольну окупантам Херсонську обласну думу.
Зокрема, в списку фігурує Євген Федорович Бабич. Ймовірно, це – підконтрольний російським окупантам гауляйтер Верхнього Рогачика. Значиться в списку і Федір Олексійович Бабич. Людина з такими прізвищем, ім’ям і по батькові була до заборони КПУ першим секретарем Верхньорогачицького райкому партії. Ймовірно, в списку вказані батько і син.
Є в списках і Микола Дмитрович Юрчук. Саме такі прізвище ім’я і по батькові має перший секретар Бериславського райкому КПРФ і місцевий колаборант, а в минулому – співробітник українських правоохоронних органів, пенсіонер МВС. Незадовго до визволення Берислава він втік на окуповану лівобережну частину області. В 2020 році Юрчук брав участь у виборах Бериславського міського голови, балотувався від забороненої зараз партії «Опозиційна платформа За життя» (ОПЗЖ).
Ельвіра Олегівна Скобкіна – це, ймовірно, співробітниця Генічеської бібліотеки, яка активно співпрацює з російськими окупантами. Вона – член комітету (правління) Херсонської регіональної організації КПРФ.
Дмитро Юрійович Буланов – це, скоріше за все, росіянин, мешканець Ульянівська, тобто, земляк Раміля Замалєтдінова. Кар’єру в КПРФ Дмитро Буланов розпочав в 2015 році як технічний кандидат на одному з округів, бо мав однакове прізвище з кандидатом від «Єдиної Росії». Про Дмитра Буланова також відомо, що він висунутий кандидатом від КПРФ в законодавчі збори Ульянівської області РФ, вибори в які також відбудуться у вересні 2023 року.
Володимир Анатолійович Кокуль – це, скоріше за все, колаборант з Генічеська, тренер з боксу.
Валентина Володимирівна Кокуль – ймовірно, його родичка.
Андрій Юрійович Мовчан – скоріше за все, колишній секретар Каховського міськкому забороненої КПУ, який після окупації міста пішов на співпрацю з росіянами. В 2020 році був обраний депутатом Каховської міськради від проросійської партії «Союз левых сил» і став секретарем міськради.
Кобиляцька Катерина Яківна – згідно з російськими реєстрами, в Генічеську зареєстрована індивідуальний підприємець з такими прізвищем, іменем і по батькові. Займається роздрібною торгівлею.
Віктор Іванович Захаркін – така людина в 2006 році реєструвала в Генічеську громадську організацію «Фонд Чорнобиля». Як начальник штабу Генічеського куреня Козацького Війська Запорізького Низового Захаркін організовував патрулювання Генічеська у 2016 році. Цю козацьку організацію ще з 2000 року підозрювали в проросійських настроях. В серпні 2022 року Віктора Захаркіна помітили серед учасників одного з проросійських заходів.
Любов Іванівна Недялкова – це, скоріше за все, дружина голови адміністрації створеного окупантами Голопристанського муніципального округу Геннадія Недялкова.
Усі інші люди з частини списку, яка потрапила в кадр, настільки маловідомі, що зараз неможливо ідентифікувати їх біль-менш точно.
Немає в списку одного з найвідоміших членів КПРФ серед херсонських колаборантів – Юрія Ромаскевича, колишнього головного санітарного лікаря Херсонської області, ексдепутата Херсонської облради від партії «Самопоміч».