Голова Херсонської ОВА доручив зробити придатними всі бомбосховища, які є в будинках

1 год назад 0

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич доручив зробити придатними всі бомбосховища, які є в будинках.

Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального марафону.

За його словами, Херсон і багато населених пунктів області розташовані в близькості до річки Дніпро. Війська РФ постійно обстрілюють місто, гинуть та травмуються мирні жителі.

"Нам потрібна допомога від людей. Не вистачає волонтерів, які б возили продуктові набори до маломобільних груп населення. На Херсонщині на правому березі перебуває близько 150 тисяч людей, з них половина у Херсоні", — каже голова ОВА.

Ярослав Янушевич сказав, що станом на 18 годину частково заживлено Таврійський, Житлоселище, Острів, Шуменський та домівки в районі залізничного вокзалу.

"Це 17 % побутових споживачів, близько 20 тисяч людей. Подали електроенергію на очисні споруди, головну помпову каналізаційну станцію" , — говорить Янушевич.

Також за словами голови ОВА є нестача фахівців в адміністративних органах на всій звільненій частині Херсонщини. Є багато комунальних підприємств, в яких взагалі не залишилось працівників. Тому люди, які за своїм фахом можуть працювати на державу, можуть прийти та зареєструватись. Що відомо

  • Станом на 9 ранку 27 листопада, російські війська обстріляли Херсонську територіальну громаду п'ять разів. Пошкоджені будинки, подекуди виникли пожежі, загиблих немає.
  • Інфраструктура області була знеструмлена понад два тижні. Зараз подається електроенергія на водогони, на каналізаційні помпові станції, на очисні споруди, на джерела теплопостачання.
  • Російські військові поцілили в лінії електропередач, які живлять місто. Фахівці “Херсонобленерго”, полагодили пошкоджені електромережі менш ніж за пів години.