Херсонщину відвідала делегація Представництва ООН в Україні

3 недели назад 0

Херсонщину відвідала делегація Представництва ООН в Україні, обговорювали питання безпеки проведення гуманітарних місій в області.
Як передає , про це повідомляє Херсонська ОВА з посиланням на робочу зустріч делегації з заступницею начальника Херсонської ОВА Ольгою Малярчук. 

«Херсонщину відвідала делегація Представництва ООН в Україні», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники зосередилися, перш за все, на питанні безпеки проведення гуманітарних місій у Херсонській області.Як нагадали в ОВА, нині в регіоні діє заборона на вʼїзд іноземних волонтерів до низки небезпечних громад. Це пов’язано із небезпекою перебування людей у місцях активних бойових дій.

Також відтепер міжнародники мають повідомити про чіткі плани відвідати населені пункти Херсонщини за 72 години до візиту. Це стосується представників іноземних, консульських установ, представництв міжнародних організацій, добровольців тощо.
 
Нотифікація заповнюється за встановленою формою, а також кожен представник делегації має підписати її та чітко дотримуватись зазначеної мапи маршруту.

У разі порушення дотримання маршруту чи термінів здійснюється заборона в’їзду на територію регіону.
«Представництва ООН в Україні — вже наш надійний партнер та робить важливу справу, надаючи життєво необхідну допомогу мешканцям Херсонщини, які постраждали від російської агресії. В свою чергу, ми теж хочемо убезпечити наших друзів» — зазначила Малярчук.

В ОВА висловили вдячність за розуміння та готовність допомагати попри небезпеку.

Як повідомляв Укрінфор​м, для іноземців і міжнародних організацій змінили порядок відвідування Херсонщини — ​відтепер їм потрібно повідомити про чіткі плани за 72 години до візиту.