Як отримати «живі» гроші за зекономлену субсидію

6 лет назад 0

Українцям виплачуватимуть гроші за зекономлені 150 кВт електроенергії, які використовуються для опалення, або 100 кубів газу. За них нараховуватимуть 700 грн.

До 1 липня 2018 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо- та електропостачання надали структурному підрозділу з питань соцзахисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги, передає Gazeta.ua з посиланням на teplo.gov.ua.

Щоб отримати гроші, субсидіанти повинні до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення.

Щоб отримати гроші, субсидіанти повинні до 1 вересня подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення. На підставі неї здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. Перед цим споживач має самостійно відкрити банківський рахунок. У містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, у сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

Інформацію про наявність економії можна побачити у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії.

За словами міністра соцполітики  Андрія Реви , усі, хто мали право на субсидію та звернулися за допомогою до держави, вже знаходяться в системі. Водночас було виявилено 923 тис. домогосподарств, які декларували нульові доходи.

"Процес верифікації, який проводить Мінфін, показує, що деякі субсидіанти із задекларованими нульовими доходами витрачають сотні тисяч гривень на купівлю товарів і послуг. У деяких випадках одразу після призначення субсидії. Крім того, щоб отримати субсидію, люди згідно документам (фіктивно) роз'їжджаються. Жінка з дітьми залишається в одній квартирі з нульовими доходами, чоловік переїжджає до батьків", — додав міністр.

Минулого року "живі" гроші за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських родин.