У Таврійську забороняють пити воду, у Каховці збирають на РЕБ

4 недели назад 0

У Новій Каховці і навколишніх населених пунктах окупанти досі не змогли налагодити нормальну подачу електроенергії, яка періодично зникає у деяких районах. Колаборанти традиційно пояснюють проблеми «обстрілами з боку ЗСУ».

У Таврійську вдалось запустити свердловину, але пити воду з кранів окупаційна адміністрація «міського округу Нова Каховка» містянам категорично забороняє. Пишуть у своєму телеграм-каналі, що вона не відповідає вимогам російських санітарних правил і норм і вважається технічною.

«Заборонено вживати, застосовувати для приготування їжі! 
— пишуть колаборанти. —  Використовувати технічну воду з мереж м. Таврійськ можна лише для поливу присадибних ділянок, прання, миття посуду».
Поки що окупаційна адміністрація воду для пиття підвозить і обіцяє, що «найближчими днями будуть проведені роботи для приведення якості води у водопровідних мережах Таврійська у відповідність з нормами питної води». Питну
воду роздають з бочки, яку встановили на тракторному причепі.

Набрати її, повідомляє «адміністрація», можна у приватному секторі (вулиця Лесі Українки, 38) і біля магазину «Соцмаркет».

А у Каховці ставленик російських окупантів Павло Філіпчук продовжує наполягати на потрібності для міста систем радіо-електронної боротьби. Мовляв, лише коли об’єкти енергетики будуть захищені від «українських» дронів, світло у Каховці гаснути не буде.

Підприємці, яких намагається «подоїти» спритний колаборант, жертвувати не поспішають. Тож першу систему, аби показати приклад, привіз фейковий сенатор Константін Басюк. Чи працює конструкція, схожа на перевернуту миску, невідомо, але для пропагандистського ролика — саме те!

Богдан СТРАЖАК,