Кабмін затвердив остаточний перелік об’єктів, що підлягають приватизації в 2018 році

6 лет назад 0

Зі списку "великої приватизації" виключено три підприємства.

До переліку об’єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації в 2018 році, включено 23 об’єкти. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №358 про затвердження переліку об'єктів великої приватизації державної власності на сайті уряду, передає tyzhden.ua.

Згідно з текстом розпорядження, Кабінет міністрів України виключив зі списку приватизації, в який входили 26 об'єктів, три позиції: ДП "Завод алюмінієвої фольги", ПАТ "Аграрний фонд" і ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

"До об’єктів великої приватизації належать об’єкти державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси державних підприємств та пакети акцій (часток) суб’єктів господарювання, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі), вартість активів яких згідно з даними фінансової звітності за останній звітний рік перевищує 250 мільйонів гривень",  — йдеться у повідомленні.

Зараз у списку "великої приватизації"  зазначені  такі підприємства як ПАТ “Запоріжжяобленерго”, ПАТ “Азовмаш”, ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”, Державне підприємство “Дніпровський електровозобудівний завод”, ПАТ “Одеський припортовий завод”, ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”, АТ “Дніпровська ТЕЦ” та інші. 

Нагадаємо, що 18 січня Верховна Рада підтримала законопроект №7066  про приватизацію держмайна. Відповідне рішення підтримали 260 депутатів.