Каланчацьких дітлахів вітатиме Якшамо Атя?!

5 месяцев назад 0

Про те, як загарбники нищать українські традиції, днями розповів у БасеЬоок голова Луганської ОВА Артем Лисогор. За його словами, в усіх закладах освіти тимчасово окупованого Старобільска скасували святкування Дня Святого Миколая, бо окупанти вважають це суто українським святом. Замість нього дітей вітатиме Киш Бабай — «Дід Мороз» з Татарстану, який окупанти призначили «шефами» Старобільська.

Схоже, що ні Святого Миколая, ні Діда Мороза не буде і у каланчацьких дітлахів. «Уряд шефа-регіону повідомив, що зараз готується план проведення святкових заходів у Каланчаку», — пише окупаційний телеграм-канал «Шефская помощь/Херсонская область». А «шефами» Каланчацького «муніципального округу», нагадаємо, окупанти призначили Мордовію.

«Мордовія володіє великим досвідом в організації новорічних вистав, — повідомляє канал. — Щороку вона проводить «Ялинку Голови Республіки Мордовія». Цього року і діти Каланчацького округу зможуть взяти участь у подібному заході».

Ну, а мордовським «аналогом» Діда Мороза є Якшамо Атя — у перекладі з ерзянської (підгрупи мордовських мов) «холодний дід»… Все це, звісно, цікаво, але те, чим займаються окупанти у тимчасово окупованих регіонах України називається культурним геноцидом і етноцидом — знищенням національної ідентичності і самосвідомості українців.

Богдан СТРАЖАК,