Лагута отримає посаду голови Херсонської ОДА в обмін на програш виборів, – ЗМІ

3 года назад 0

Кандидат в нардепи по 184 округу від партії “Нам тут жити” Геннадій Лагута отримає посаду голови Херсонської обладміністрації в обмін на програш виборів кандидату від “Слуги народу” Сергію Козиру. Про це повідомили місцеві ЗМІ, посилаючись на джерела в пропрезидентській партії та оточенні лідера “Нам тут жити” Ігоря Колихаєва. 

Раніше цю інформацію поширив на своїй сторінці в соцмережах депутат Херсонської облради та очільник обласного осередку партії “Європейська солідарність” Сергій Хлань. 

“За наявною інформацією Колихаєв погодився щоб його водій Лагута програв вибори, а в нагороду посів посаду голови ОДА”, – написав Сергій Хлань.

За інформацією сайту “Мост”, передвиборчий штаб Геннадія Лагути вже перестав працювати. Яким чином будуть виводити з виборів кандидата від “Нам тут жити”, в кампанію якого було вкладено мільйони гривень, поки невідомо. 

Сам Геннадій Лагута ситуацію ще не прокоментував. Тому, його “злив” з виборів може бути провокацією від конкурентів. Раніше же Лагута заявив про тиск на нього з боку провладної політичної партії “Слуга народу” та застосування ними адмінресурсу та поліції. Зокрема, він зазначив, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом можливого підкупу виборців саме за вказівкою “слуг народу”. 

Варто нагадати, що раніше Геннадія Лагуту на допит викликали правоохоронці , які відкрили провадження за фактом можливого підкупу виборців у Бериславі. Як вказано в повістці, Лагуту викликали в якості свідка.