У британській розвідці розповіли про дилему, яка постала перед Росією на Херсонщині

9 месяцев назад 0

Росіяни не залишають спроб відвоювати території на Півдні України, однак українські військові стримують ворога. Відомо також про певні успіхи нашої армії у районі нижніх течій Дніпра.

Про це повідомляє .
Українські військові втримують свої позиції на фронті. Британські розвідники вважають, що протягом останнього тижня на берегах пониззя Дніпра на Херсонщині спостерігається пожвавлення маломасштабних бойових дій.
Створення нових плацдармів Українські війська працювали над рейдами або над створенням невеликих плацдармів у нових місцях на східному березі, який контролює Росія.

Крім цього, Україна змогла розширити плацдарм, який утримувала біля зруйнованого Антонівського мосту з червня 2023 року. Ймовірно, деякі з цих операцій стали можливими через ротацію російських військових.

"Обидві сторони продовжують боротьбу за контроль над невеликими островами в гирлі Дніпра",  — повідомляють у розвідці Британії.

На думку британських розвідників, зараз російське командування стоїть перед дилемою: зміцнювати цей напрямок чи розгортати війська в районах основних контрнаступальних операцій України, які відбуваються східніше.

Ситуація на Херсонщині: останні новини

  • Збройні Сили нашої держави продовжують активно протистояти ворогу в його намаганнях атакувати українські позиції. Так, наші військові 13 серпня змогли ліквідувати ворожу групу, а разом ними ще й човен. За словами Гуменюк росіяни зменшили набагато свій потенціал на цьому напрямку. До того ж, за її словами, наші військові знищили 8 великокаліберних гармат і 5 мінометів з яких загарбники обстрілювали правобережжя Херсонської області.
  • На сьогодні тривають розмови про роботу українських захисників на лівому березі Дніпра. Однак це дуже шкодить і треба довіряти лише тим, хто робить цю бойову роботу і слухати їх. Це люди, які дійсно перебувають під вогнем окупантів.
  • Російські окупанти намагаються маневрувати та ховатися за цивільними, але все одно зазнають втрат. Оскільки російські окупанти потребують оновлення сил на гарячих напрямках – Запорізькому та Східному, то часом перекидають туди своїх військових саме з Херсонщини. Унаслідок цього ворожа оборона тут послаблюється.