Люди не поспішають голосувати: в ОВА розповіли про «вибори» Путіна на окупованій Херсонщині

2 месяца назад 0

На ТОТ Херсонщини під час так званого попереднього голосування на «президентських виборах» спостерігається мінімальна активність.
Про це у написав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає .

«Сьогодні на тимчасово окупованих територіях Херсонщини перший день шоу, яке вони називають «вибори». Це попереднє голосування, що є частиною загального «вибору без вибору». Незважаючи на заяви окупаційної адміністрації про масовість події, на практиці, це не відповідає дійсності» , — написав Соболевський.

За його словами, спостерігається мінімальна активність «виборчих дільниць» і побудинкового обходу. Втім, як зазначив Соболевський, візити так званих виборчих комісій є, причому приходять до людей, які навіть не просили про це. Тобто мешканці не надавали заяви про необхідність «проголосувати» вдома.

Соболевський також розповів, що російські військові та росгвардійці лишаються «за кадром» цього дійства.
«За нашою інформацією, вони мають наказ триматись осторонь виборчих комісій, не потрапляти в кадр та сприяти створенню ілюзії «вільних виборів», — написав перший заступник голови Херсонської облради.

Він звернувся до всіх жителів тимчасово окупованих громад Херсонщини з закликом за можливості уникати участі в цьому шоу пропагандистського режиму, не допомагати окупантам створювати ілюзорну картинку «демократії» в умовах тоталітаризму.

​Як повідомляв Укрінформ, у Новій Каховці на тимчасово окупованій території Херсонщини українці поширюють постери із закликом ігнорувати «вибори» президента РФ та знищують російські пропагандистські видання.​

«Жовта стрічка» створила , де кожен, хто живе в окупації, може дізнатись про ефективні та безпечні методи ігнорування так званих виборів.

Рух спротиву закликає ігнорувати та бойкотувати фейкові президентські вибори окупантів на тимчасово окупованих територіях України.
17 березня у РФ відбудуться президентські вибори. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на виборах президента Росії відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.