Мер Херсона не може впоратися з комунальним підприємством

7 лет назад 0

Журналісти "Херсонщина за день" вже звертали увагу на роботу комунального підприємтсва "Херсонкомунтранссервіс" і відкрито зверталися до начальника управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку Херсонської міськради Аліси Вербицької щодо роботи цього перевізника на маршруті № 25. На сьогоднішній день водії цього маршруту й далі самовільно скорочують маршрут — кінцева зупинка знаходиться не на фабриці "Красень", а на площі Дубинди. Ось що повідомила Аліса Анатоліївна журналістам одного з херсонських інтернет видань:

— Пасажири там є. До Центрального ринку кожен день їздить багато людей. Але комунальне підприємство повідомило нам, що воно відмовляється обслуговувати «довгий маршрут» — з Молодіжного до Центрального ринку. Ми написали претензію їм і «службову» на міського голову. Будемо домагатися, щоб вони відновили перевезення по «довгому маршруту», інакше нам доведеться розривати договір. Але для нас це недоцільно, тому що потрібно буде проводити новий конкурс на обслуговування цього маршруту. Адже комунальне підприємство створене для того, щоб обслуговувати такі соціально значущі маршрути.

Цікаво, що начальнику одного з головних міських управлінь "незрозумілі" дії по суті підлеглих — міського комунального підприємства. І службова записка на ім'я міського голови Володимира Миколаєнка — теж виглядає досить неоднозначно. Виявляється для того, щоб вплинути на міське КП пану Миколаєнку треба ще й службова записка? Інші вольові рішення, мабуть, знаходяться не у віданні мера Херсона.

Поки Володимир Миколаєнко уважно вивчає службові записки, мешканці приміських селищ Інженерне, Наддніпрянське та Молодіжне продовжуть потерпати від дій нахабного перевізника — КП "Херсонскомунстранссервіс": люди чекають по 40 хвилин на зупинці "площа Дубинди", намагаються дізнатися графік руху маршруту № 25 та спостерігають за тим, як водії маршрутних таксі просто "перекурюють".

Скільки ще треба подібних звернень, записок та іншого, щоб міська влада нарешті звернула увагу на проблему маршрутних перевезень у місті?